Wie is Conchita van Rooij Advocaat?

Ik ben Conchita van Rooij, een Amsterdamse advocate met een eigen bedrijf, bestuurslid van het Advocaten Spreekuur Amsterdam en lid van de Commissie van De Jeugd en Gezinsbeschermers. Sinds 2004 ben ik actief als advocaat in Amsterdam en gevestigd in Amsterdam- Zuid.

Als advocaat streef ik moderniteit na en dat maakt mij anders dan anderen. Mijn kantoor is 100% gedigitaliseerd en up-to -date. Daarnaast ben ik ook actief op YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.  En ik ben door het Advocatenblad verkozen tot een van de meest invloedrijke ‘blawgers’.

Ik vind het belangrijk om mij via social media als advocaat te profileren, en daarnaast een inkijkje te geven in mijn leven. Deze persoonlijke touch ontbreekt vaak in de harde wereld van de advocatuur. Maandelijks schrijf ik een column voor het maandblad Mokum Magazine. Tevens ben ik regelmatig op tv te zien als vaste tafelgast bij het RTL Programma ‘Life is Beautiful’ met juridisch advies. Ik ben ook een liefhebber van kunst, wat zeker terug is te zien op social media en in mijn kantoor.

Temperament heb ik zeker. Zo is het mij als eerste gelukt om in 2013 een executieveiling te voorkomen. Dit was een erg bijzondere en belangrijke uitspraak waar ik de bank hebben kunnen wijzen op haar zorgplicht. Deze zaak heeft veel aandacht genoten in kranten, internet en social media.

Ik heb mij gespecialiseerd in personen- en familierecht en hypotheek- en executierecht. Ik zet mij in voor particulieren die door verschillende omstandigheden in moeilijke situaties zijn beland. Vaak zijn het kwesties van financiële aard, maar uiteindelijk gaat het om het menselijk welzijn. Mijn empathisch vermogen zal ik benutten om u op de juiste wijze bij te staan. Ik wil mij inleven in uw situatie om mij vervolgens op de beste manier voor u te kunnen inzetten. ​

Conchita’s Angels
Mijn team bestaat uit professionele medewerkers die op de hoogte zijn van alle zaken die ik in behandeling neem en die advies op maat kunnen geven, telefonisch of via de mail. Dit betekent dat u altijd contact op kunt nemen en een luisterend oor heeft met betrekking tot uw situatie.

Wij denken in oplossingen en zijn dan ook van mening dat uw situatie en belang voorop staan.

Bestuursfuncties:

Aangesloten bij:

Geen derdengeldenrekening
Wij beschikken niet over een derdengeldenrekening. Wij ontvangen namelijk geen derdengelden in de zin van de Verordening op de advocatuur en zijn daarom vrijgesteld van de verplichting een stichting derdengelden ter beschikking te hebben. Worden wij toch met derdengelden geconfronteerd, dan zorgen wij ervoor dat de gelden hetzij conform artikel 6.19, eerste lid van de Verordening op de advocatuur, direct naar de rechthebbende worden overgemaakt, hetzij dat wij ons alsnog aansluiten bij een stichting derdengelden (en de gelden via deze stichting laat lopen). Alle regels over  derdengelden zijn dan van toepassing.

mr. Conchita van Rooij – Advocaat

Iskandar Dierkx – Advocaat

Natasja van Voorst – Office manager

Megha Kumar – Advocaat Familierecht

Sandra van den Bout – Juridisch Secretaresse

Gigi van der Erve –  Juridisch Medewerker

Coosje Jeekel – Juridisch Medewerker